Tidig morgon

sista tidiga morgonen nu på ett tag. Eller i alla fall för någon dag ;-) kl fem är ingen höjdare att stiga upp och när jag väl är hemma på kvällen slutar det med att jag somnar på soffan vid så där kl åtta. träning hinner jag dock med innan sömnen slår till. Från och med i morgon blir det roligare uppdatering i vart fall.

/C

Trötthet och åter trötthet

Kan ju säga att det tog emot att stiga upp klockan fem i morse för att bege sig till praktiken. Väl på praktiken har jag fått springa efter en virrig usk hela dagen, så motion har jag fått. Cyklade i spöregn och blåst till gymmet och nu är jag hemma i soffan och ska ta tag i plugg. Som sagt, känns inte direkt som en uppmuntrande dag. Som tur är har man en god morotskaka i kylen som kan liva upp stämningen lite,
 
Plugget kallar.
 
 
/C

Ishallen

Här har jag spenderat min söndagseftermiddag. Eller främst har jag ju varit innanför rinken, men ändå. Sambon min är inte riktigt klok på skridskor, jämfört med honom är jag som bambi på hal is och ändå tycker jag inte att jag är speciellt kass...Men han åker ju för fanken lika snabbt bakåt som framåt. Sjukt.
Nu är jag i alla fall riktigt frusen och har krupit ner under en filt med lite the:)


Herregisses ja, i morgon är det ny praktikperiod för mig och sista innan jag på riktigt kan kalla mig för sjuksköterska. Hur sjukt är inte det? Känns som jag precis började.


Nu blir det TV och sen plugg. Ha det fint :) (fråga mig inte varför bilden blir på snedden när man laddar upp den via mobilen)

/C

Det där med veckans vikt...

Goddag gott folk, sovit gott? Jag vaknade på tok för tidigt idag, klarvaken vid klockan fem. Kan iof vara ganska bra då jag börjar ny praktik i morgon, vilket innbär uppstigning vid fem. Härligt!
 
I alla fall, sa tidigare att jag skulle lägga in "veckans vikt" på söndagar och visst det kommer jag göra. Men, vad jag väger är egentligen inte så intressant att veta, mitt mål är att tappa i fett och gå upp i muskler, vågen är bara ett sätt för mig att stämma av lite hur det går. Så, en "veckans form" bode kanske vara bättre? Tycker dessutom inte om att fokusera så mycket på vikten, det enda jag vill är att bli stark, hälsosam och känna mig nöjd med min kropp.
 
Så, kanske ska börja lägga upp formbild istället, får se om jag vågar, då jag är ganska kameraskygg. Vägrade ta före-bilder innan jag satte igång med detta, vilket jag ångrar nu då det kan vara ganska svårt att se skillnad själv.
 
Lägger in en veckans vikt i alla fall: 59,3kg dvs Förra veckan var 59,8kg vilket innbär en nedgång på 0,5kg vilket är helt enligt planerna ;)
 
 
Annars råder det pluggyra här i hemmet och sambon kör städyra (ombytta roller). Senare blir det en runda till ishallen för att damma av skridskorna. Ett härligt söndagsnöje som jag iom vinterns ankomst kan hälsa glatt välkommen.
 
/C

Mumsiga morotskakan

Så här blev resultatet. Mumsigt kan jag lova :-)

avkoppling

sitter o tar det lite lugnt efter passet innan cykling hem. Här så mycket energi idag, borde lägga det på plugg ;-)

/c

Morotskaka

HIttade ett recpet på morotskaka på Emmys blogg. Dock saknade jag kaseinprotein och tog en tur till Coop här i Lund och inhandlade Bakepro, antar att det är bättre att baka med än vassle i vart fall ;)
 
Min ser dock inte lika fin ut när den är färdiggräddad, blev som en kladdig ring i mitten. Men, det luktar gudomligt och det ska bli gott att smaka av den ikväll. Lägger upp en bild sen när glasyren är på också ;)
 
Annars är det gymdag idag, tänkte ta det efter lunch någon gång.
 
/C

Dagens lunch

Dagens lunch fick bestå av omelett på två ägg, lite vatten. kanel och salt toppad med egengjorda äppelchutneyn. Smarrigt. Till "Efterrätt" blev det ett äpple med en liten klick jordnötssmör.


Hoppas ni får en fin dag


/C

Askallt

Riktigt kallt är det idag. Min lediga vecka börjar gå mot sitt slut. Hatar det! Hade gärna varit ledig en vecka till, det hade verkligen varit underbart. Men, jag har ändå hunnit med en hel del; träning, löpning, matlådelagning, äppelchutney lagning, städning av förråd och andra lägenhetsutrymmen. Något som jag dock inte gjort så mycket som jag tänkt och som var prio 1 är att plugga. Jag är verkligen kass! Måste ta ett superryck denna helg så jag känner att skiten sitter, sen blir det en hel del praktik och träning innan tentan, så vi får se hur det går!
Var tvungen att skrapa rutan på bilen innan avfärd för veckohandling i morse. Så jäkla skönt att ha veckohandlingen klart så här i tid.
 
Hoppas ni får en fin dag i det kalla härliga höstvädret.
 
/C

jobba lite...

Fortfarande sjukligt trött. Men tog mig till gymmet i all blåst, så nu är det bara till att jobba ;-) marklyft står på tur.

Supertrött och storstäd

Är verkligen supertrött. Sovit som en kratta i natt. Manen min är och skriver tenta, så jag passar på att städa vår enorma garderob som har samlat på sig en hel del grejer under det senaste året. Helt otroligt. Men, nu är en hel del slängt, sorterat för att ges bort och inpackat på rätt ställen.

Nu blir det till att plugga innan jag ska hämta tentaskrivaren, efter det blir det träning och mer plugg.
På återseende

/C

Matlådelagning

Har spenderat stora delen av dagen i köket. Nästa vecka startar en ny praktikperiod upp för mig tillsammans med en hel del tentor och träning. Därför hade jag tänkt fylla frysen med matlådor (dock är fryshelvetet ganska full redan :() Idag blev det i alla fall fem matlådor med rödlök, hericoverts, nörfärs och tomat som fått steka ihop sig lite. Snabbt, enkelt och gott. Nu ska jag i alla fall hålla mig mätt 5 av 35 dagar på praktik, bara trettio lådor kvar. Wiho.
 
Gör olika lådor beroende på om jag ska ha dem till liúnch eller middag. Lunch: utan pasta/potatis/ris och middag med.
Set kanske tråkigt ut... MEN som sagt, gott!
 
 
/C

Julklapp

Kära tomte!
 
Jag önskar mig en stor väska full med träningskläder!
 
Ditt allra största fan /Cornelia
 
 
Ser fram emot våren och förmodligen en fast inkomst istället för att vara fattig student med CSN.
 
/C

Äppelchutney

Mammsen och Pappsen har en del äppelträd och jag har samlar på mig en del äpplen denna höst, trots att jag käkat en hel del kände jag att jag var tvungen att göra något åt den stora mängd som fanns i lägenheten. Så...Det blev äppelchutney. Riktigt god sådan.
Recept: Finhacka 3 stora vitlökar, två gula lökar, en ingefära bit (stor som din tumme) och två chilifrukter. Skär ca 1 kg äpple i bitar. Stek vitlöken, löken, ingefäran och chilifrukten lite snabbt och tillsätt sedan äppelbitarna, 2 dl vatten, 1 dl vitvinsvinäger. Låt det koka upp och tillsätt sedan 2dl socker (jag hade stevia strö och inte riktigt två dl). Låt det sedan koka försiktigt i 45 min, Häll sedan upp chutneyn i glasburkar medans den fortfarande är varm.
 
Håller i kylskåpet i ca 2 månader.
 
Hade tänkt ha denna chutney tillsammans med köttfärs eller som ikväll när vi ska äta "hamburgare"
 
/C

Dagens Lunch

Detta smarriga bestod min lunch av. Underbara kesoplättar, en näve mandlar och walden farms pancake syrup.
Den där pannkakssirapen är faktiskt fantastiskt god, lite colamsak över det hela och jag gillart. Sambon min tyckte dock inte att det var någon höjdare. Men han är inte förtjust i sirap över huvudtaget. För honom är det bara sylt som fungerar till pannkakor.
Träningen gick toppen och med lite lunch i magen fick jag extra energi, Nu tänkte jag återuppta plugget. I morgon blir det förmodligen en tur till GeKås, vi får se.
/C

Veckans vikt

Förra söndagen vägde jag 60,6 och denna vecka låg slutvikten på 59,8 vilket ger en viktminskning på 0.8kg. Vilket jag är helnöjd med. Takten som är uppsatt att jag ska gå ner enligt är 0.5kg/vecka så 0,8 är ju helt klart bra. En jäkligt bra sak är också att mina vader har blivit 1,5cm mindre /per vad. Helt awesome. Mina vader har och kommer förmodligen alltid vara den kroppsdel jag hatar mest. Tycker själv att mina vader är groteska.
 
Nog om vader. Träningen har blivit framflyttad till klockan ett. Känner mig alldeles för hungrig för att ge mig ut innan klockan tolv (äter ju mitt första mål klockan tolv, så tänkte få i mig lite energi så att det blir klass på träningen också.
 
Ha det fint
 
/C

Pluggmotivation

Att skapa en bra miljö för att plugga är då minsann inte lätt. Men, jag har lyckats ganska bra idag. Har burrat ner mig i min elektriska värmefilt,kokat en kopp the som står inom nåbart område. Köpt en ny stol som jag kan sitta skönt i och läsa utan att få ont i stjärt eller armar. Så...Pluggmode here i come.
Visst ser det inte mysigt ut?? =)
 
Lite senare idag, närmre bestämt halv elva är det gymmet som gäller. Blir benböj, bröst, chins och mage idag. Får se vad kylen har att erbjuda vad det gäller mat, men tror det blir kycklingwok till kvällen.
 
Ha en fin dag i höstmörkret!
 
/C

Dåligt!

Riktigt dålig uppdatering av mig här. Orsakerna är få men orken har liksom inte funnits riktigt. Är riktigt trött. Men, jag har en vecka framför mig då jag är ledig och då blir det en massa träning. matlagning och plugg. Ser jag fram emot minsann.

/C

Gårdagens kvällsmål

Blev något så gott som en hamburgare med keso, sallad, en skiva ost och sambaloelek. mumma!!


efter middagen blev det två timmars gång med sambon.härligt!

lördag morgon

ganska ensam på gymmet så här en lördagmorgon kl halv nio

Oct. 19, 2012

åååh....jag vill krypa ner i sängen igen!!

Endast katten är vaken.

På väg till sista morgonpass denna vecka, sen är det ledighet i nästan en hel vecka. riktigt skönt!


Soffläge och plugg

Har varit i skolan och över kämpat på gymmet en runda. just nu har jag intagit soffläge och ska alldeles strax börja plugga lite.

solen skiner ute och det var minsann riktigt härligt att cykla till gymmet idag :-)

/C

Största nackdelen med träningen...

Är valkarna man får i händerna. Inte skönt och inte snyggt!

Har varit o tränat tidigt denna lediga morgon, så att jag kan få så mycket mystid med sambon som jag kan!

/C

Oct. 16, 2012

Dagens måltider:

Frukost/lunch: De gudomliga kesoplättarna.
Middag: Basilikabiffar, potatis i ugn med sås och sallad. Smarrig middag må jag säga.
 
Är så fruktansvärt trött idag, hade jag gått o lagt mig i sängen nu hade jag somnat. Men, jag måste först åka i väg och fylla på kylskåpet. Alltid lika skoj, not. Fick veta att jag klarat en annan tenta idag också, tummen upp för det!
 
Ha en fin kväll :)
 
/C

God morgon

Sitter o väntar på att tåget ska gå, lagom pigg med andra ord.
/ C

Kvällspass

Dags för ännu en kväll på sjukhuset. Ser fram emot att gå dag resten av veckan och kunna mysa med sambon på kvällarna.

Ebba mumsig matlåda med Kesoplättar har jag också fått med mig.

/C

Kryddig kalkonwrap

Rörde ihop en god kesoröra, la på lite rökt kalkon och toppade med ruccula på ett tortilla bröd och vips har du världens smarrigaste lunch, med enbart 309kcal
Gör så här:
Blanda 125gr keso, lite sambal oelek och en tomat. Bred detta på tortilla brödet, lägg på tre skivor rökt kalkon och toppa med lite ruccula. Jag fick inte plats med all keso-röra, så jag åt det sista bredvid :)
Innehåll: 309kcal, 30g protein, 33gr kolhydrater och 6gr fett
Kom på att jag glömde skriva veckans vikt igår; 60,6. Har med andra ord stått väldigt stilla, vilket jag inte kan förstå. Hoppas på att nästa vecka ger lite resultat.

Dagens lunch

Fick bestå av fiberhavregrynsgröt, minikeso och kanel. mumma! snart dax för praktik, gymmet har jag redan hunnit med :-)


/C

Min Vardagliga outfit

Så fort jag kommer hem efter jag varit någonstans är det just denna outfit som åker på; alltså pyamasbyxor, en skön tröja och ett par mysiga raggisar. Bara älskar det! Dock är det lite pinsamt när elnissar och liknande ringer på dörren mitt på ljusa dagen och man går i pyamas. ;)
Taken 2 var i alla fall bra om det är någon som är intresserad av att se den. Inte alls som ettan, men de hänger ihop väldigt bra i alla fall. Självklart värt att se om man sett ettan.
Nu blir det till att nanna kudden, ska till gymmet i morgon och efter det är det praktik som gäller.
/C

Njutningsrunda

Varit ute på en ren och skör njutningsrunda.. Hehe okej, ren njutning var det kanske inte under tiden som jag sprang, men efter var det jäkligt skönt. Kan ju säga att det känns att jag springer med tre kilo mindre, benen kändes lätta och snabba. Har i princip inte sprungit sedan tjejmilen, bara lite smårundor och löpbandet då och då. Men, nu ska det bli ändring på det också. I och för sig ska jag inte springa för mycket med det träningsupplägget som jag har, men en gång i veckan är ju ok!
Blir bio med sambon för att fira den klarade tentan, Taken 2 är det tanken att vi ska se. Taken 1 var ju grymt bra, så hoppas på samma här. :)
Ha en fin lördag alla!
/C

Kesoplättar

Ätit grymt goda kesoplättar till frukost/lunch.
Recept
0.75 msk Fiberhusk
1 ägg
125g keso
lite salt
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa till en fin tjock smet, Låt det stå en liten stund så att fiberhusket får svälla. Värm en stekpanna på medelvärme och klicka ut plättarna. Låt de steka länge på medelhögvärme, stek gärna med kokosfett. Ät tillsammans med vallfria tillbehör, jag blandade lite kvarg med lågkalorisylt,
Näringsvärde på kesoplättarna (minus tillbehör): 169kcal, 21g protein, 4gr kolhydrater, 8gr fett.
Tänkte bara meddela att från och med nu skriver jag bara in min nuvarande vikt på söndagar. =)
/C

En tenta mindre

Wiho!!!!! klarade en av terminens största tentor. lyckorus! Blir hemno fira med pepsi max o film!

/superglad snart sjuksköterska.

Kvällspass

Ögonen kliar av trötthet, men nu är det dags för kvällspass.



ännu ett bildlös inlägg

Praktik idag. wiho, typ. startat dagen med att städa fint här hemma, gjort middagslåda i form av kesoplättar, ätit lunch/frukost i form av fiberhavregrynsgröt med äppelbitar och lättkeso. varit ute o cyklat med sambon och ska snart ge mig iväg till bussen. härligt när man hinner med så mycket på en dag.

hoppas ni får det bra i det härliga vädret.

/C

Pizza pronto

Har ätit en lite nyttigare typ av pizza; på whole weat tortilla bröd, ekologiska krossade tomater, lufttorkad skinka, lök och svamp. Tyvärr glömde jag ta bild, så fort de var klara ville vi bara ha ner dem i magen. Supergott i alla fall och väldigt enkelt och smart. Tar max femton minuter allt som allt att göra.
 
Tänkte ta tag i plugget nu också efter lite fifflande med headern.
 
/C
 

Underbara lediga dag

Har än så länge spenderat min lediga dag på gymmet och framför en film tillsammans med sambon.
Tänkte också rekommendera ett proteinpulver som jag använder efter varje träning: Fitnessgurus one whey Jordgubb/vit choklad. Den är verkligen himmelsk. Har hört att många tycker att den är för söt, men jag gillar den verkligen. Choklad /hasselnöt ät också på G hem, får se sen hur den smakar.
Dagens vikt: 60,5. Står ganska stilla med andra ord just nu, trors att jag följer mat- och träningsscehma som jag ska. Aja, det kommer väl.
/C

kräftpasta

idag blev det minsann kräftpasta till middag, så jäkla gott!
RECEPT 
till två pers :) Kcal/portion: 328

 
100 g tagliatelle
2 vitlöksklyftor
2 tomater
olja att steka i
170g kräftstjärtar i lag
1/2 dl mini creme fraiche
1 msk tomarpure
1msk sambal oelek
salt
1 näve färsk grovhackad basilika
 
Gör så här: Koka pastan. Skala och hacka vitlöken. Fräs upp vitlöken tillsammans med olja och två hackade tomater. Rör i kräftstjärtarna tillsammans med mini cremefraichen. Tillsätt tomatpuren, sambal oeleken, saltet och basilikan (1 msk sambal oelek blir ganska kryddigt, just so you know ;)). Låt alltet koka ihop sig en liten studn och servera det med pastan.
 
Smaklig spis.
 

 
/C

På tåget

Ta mig bara hem. cykla till lund c i morgon 05.35. ser inte fram emot det!

ser ju positiv ut åtminstone

/C

Oct. 09, 2012

dagens vikt 60.4 såklart. 50.4 hade varit lite lite ;-)

glömde bilden



dagens vikt: 50.4 det gilla

Hej från gymmet

är helt slut idag, men bjuder på en bild. ska snart iväg på kvällspass på sjukhuset.

Måndag och tentadag

Jösses amalia vad jag är trött. Den här tentan som jag skrivit idag var inte att leka med för mig ork. Fyra timmars frenetiskt skrivande.
 
Kvällen tänker jag tillägna min sambo och TV´n.
 
Dagens mat: Kycklingwok med mirakelnudlar från fitnessguru. Första gången vi testar de där nudlarna och de får ett stort plus både vad det gäller konsistens och smak. Dock vet jag inte hur länge man håller sig mätt på dem?! Bra bukfylla i alla fall ;)
 
Dagens vikt: 60,8. Ajaj. Inte bra Inte bra :(
 
 
/C
 

Söndagsplugg

sitter just nu hemma hos svärföräldrarna i Karlskrona och pluggar. lite senare kommer sambons farföräldrar. kommer med andra ord frångå allt var som kallas deffmat och våg här jag ingen här. Får väl se senare i veckan hur stort bakslag det blir.



/C

inlägg som aldrig kom upp.

skrev ett inlägg tidigare idag som tydligen inte blev publicerat. iof var det bara något tråkigt om min lunch i all hast. just nu sitter jag på tåg på väg till Karlskrona. Något mör är jag efter en kväll på lasarettet.

Här kommer en liten bild på lunchen i alla fall ;-)


/c

dödstrött

steg upp äckligt tidigt för att få skjuts av min kära far till Eslöv för att sedan ta tåget till lund, för att sedan få en lång promenad hem och bums i säng. vaknade upp tre timmar senare med halsont och feber känsla. kurerar mig med te innan jag ska iväg på praktik i Malmö. härligt.

ikväll blir det även till att ta tåget till Karlskrona, vilket innebär en sen kväll då praktiken slutar 21.30.

en uppfriskande kopp te som sagt!



Dagens vikt: 60.3 det går neråt :-)

/C

De där muffinsen

Här kommer receptet på de urgoda muffinsen som jag hittade hos Emmy.
 

Ingredienser:

  1. 3 ägg (varav enbart en gula)
  2. 40gr Pofiber
  3. 1 tsk bakpulver
  4. 1msk stevia strö
  5. 200g kvarg
  6. Några droppar citronarom
  7. 100 g frysta blåbär
Tillvägagång: Vispa upp tre äggvitor till ett hårt skum, kom i håg att spara en av gulorna.Blanda de torra ingredienserna (Pofiber, bakpulver och stevia strö). Tillsätt sedan de torra ingredienserna, kvargen, äggulan, citronaromen och de frysta blåbären tillsammans med äggvitan. Vänd allting till en smet och klicka ut det i muffinsformar.
 
Grädda i ca 15 min i 225 grader.
På hela satsen är det 281 kcal och jag fick ut ca 14 lagom stora muffins.
 
De är riktigt smaskiga, till och med min kära sambo gav dem ett plus. Han tycker dock att de ser något godare ut än vad de är. Men honom kan man inte riktigt lyssna på, då det gärna får vara sötare än sött för honom.
 
Man kan så klart variera detta recept hur man vill. Jag har redan provat en lite onnyttiga version; med choklad nibbs och lite kakao och lite mindre profiber. Dessa blev som sagt lite onyttigare och tror att de kommer gå hem ganska bra hos sambon min. Dessa gav ca 60 kcal per muffins. (nio muffins blev det av det hela).
 
/C
 

Morgon PW

Skulle egentligen ha varit på praktik denna morgon, men min snälla handledare tyckte jag kunde strunta i detta, då jag även har skola i eftermiddag / kväll. Vilket har gett mig extra tid för både plugg, pw och gym.
 
Dagens planering
 
  • Pw - check
  • Gym - Benböj, pullups, axelpress, marklyft.- Check
  • Skola
  • Massvis med plugg
Ikväll drar jag och sambon min till mina föräldrar för att möta upp med mina syskon som är i skåne på besök. Full rulle med andra ord.
 
Dagens måltidsplan
  •  Efter PW- en kopp Te
  • Efter gym klockan 12 - Broccolisoppa
  • Mellanmål - Två stycken urgoda och nyttiga muffins (recept kommer senare)
  • Kvällsmål - ingen aning vad mamma och pappa har tänkt bjuda på, men jag kan tänka mig att det blir taccos
Anledningen till varför jag inte äter någon fast föda före klockan tolv är för att jag har en så kallad periodisk fasta, vilket innebär att jag enbart äder 8 timmar på dygn och har då fasta de resterande 16 timmarna. Jag lligger på ett kaloriunderskott med 500kcal per dag.
 
Dagens vikt: 60,6 (Det första jag gör varje morgon är att klä av mig och väga mig, för att få en så korrekt siffra som möjligt).
 
Från morgonens PW
 
Ha en fin dag
 
/C

Min utmaning

Tänkte skriva lite om mig egna lilla utmaning som jag har framför mig (och även lite bakom mig)
 
Jag har tillsammans med träningstokig kompis lagt upp ett träning och kostschema för att jag inom 12 veckor ska ha gått ner 7kg och blivit märkbart mer nöjd med mig själv.
 
Starten var den tredje September och så här en månad senare har jag gått ner 3 kg och känner mig mer motiverad än någonsin.
 
Min startvikt låg på 64 kg och jag skall på så vis ner till 57kg. Min nuvarande vikt är 61.1 kg
 
Jag väger mig varje dag och för ett matschema som ni kommer få ta del av. Lite ledsen är jag för att jag inte fotade dagens mat, för den var gudomlig, men det kommer en annan gång. =)
 
Mer ingående om hur jag når mina mål kommer ni att förstå om ni följer denna blogg.
 
/C

Goddagens

Eller kanske man skall säga go kväll? I alla fall, välkommen till min nya blogg. Här kommer ni kunna följa mig genom min vardag där jag just nu kämpar hårt för att komma i riktigt bra form... så där lagom till min sjuksköterskeexamen (vilken är i januari). Jag kommer i alla fall att dela med mig av hälsosamma recept, inspiration gällande träning och förhoppningsvis skänka lite motivation när skorna känns tunga eller det blåser för mycket det ute. Kommer berätta lite mer om mina egna mål lite senare. Nu är up and running i alla fall, får se vart det leder. :) /C

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0